sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Mellin poikaset ja pikku nakupupu

Eilen Mellin poikaset saavuttivat kolmen viikon iän! Saara lähetti minulle jälleen uusimmat kasvukuvat, ja kyllä he niin mainioilta näytävät. Poikaset ovat kasvaneet jälleen todella hyvin, mutta yksi yllätys sattui myös mukaan tähän viikkoon. Yhtenä päivänä sain viestiä, yksi poikasista oli alkanut tiputtamaan karvaa, hänestä oli tulossa naku. Onneksi mitään vaarallisen peruuttamatonta ei ole kyseessä, vaan ihan vain ravinteitten puutostila. Varsinkin nuoret rex-turkkiset reagoivat todella herkästi, jos heillä esiintyy esim. proteiinin puutosta. Tämä kuitenkin korjaantuu ajan kanssa ja tietysti ylläpitämällä monipuolista ruokintaa.

Yleisesti sanottuna, koskaan en voi olla painottamatta liikaa sitä, kuinka paljon poikaset ja emä tarvitsevat ravintoa. Imettävä emä tarvitsee luonnollisesti hyvin paljon energiaa poikasten hoitoon, ja ravintoa rasituksesta palautumiseen. Tämä sama koskee myös poikasia, vaikka he ovatkin niin kovin pieniä. Kaninpoikaset kasvavat aivan käsittämätöntä vauhtia, kasvu vie energiaa ja tästä syystä ruokinta on oltava kunnossa. 
Pelletistä ja poikuekoosta riippuen olen suosinut 4-14dl annostusta päivässä. Useasti jos ruokinnassa on vikaa, se näkyy kyllä jossain kohtaa, jollain tavalla ja pahimillaan poikas kuolleisuutena. 

Ensi viikolla olemme vihdoin Suvin kanssa menossa katsomaan poikasia! Samalla otetaan uusimmat kuvat ja katsotaan jos jotain video klippejäkin ehdittäisiin nappaamaan. On todella mielenkiintoista päästä vihdoin katsomaan poikasia ja samalla saa paremmin käsitystä siitä millaisia nämä poikaset oikein ovat.

Täältä kotipuolesta on myös poikasuutisia, nimittäin Lyna synnytti keskiviikko-torstai yönä viisi poikasta! Heidän joukossaan on kolme urosta ja kaksi naarasta, eli ihanaa vihdoin meillä on usempi uros kasvamassa. Lyna x Dane poikasten kuulumisia saadaan lisää tulevalla viikolla. Lisäksi saadaan myös muita kanila kuulumisia, sillä koulujen ennakkotehtävien palautus on tulevalla viikolla ja sitten on vihdoin tämä raskas (stressiäkin aiheuttanut) taakka harteilta pois!
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni