sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kaniestehypyn SM 2018

Aivan mahtava viikonloppu takana! Lauantaina oltiin kanien kanssa kilpailemassa Ypäjällä suomenmestaruksista, ja tänään rentoa hengailua kotona. Samalla sain mahtavia uutisia Norjasta. Dane ja Tonje olivat kilpailleet hyvin menestyksekkäästi koko viikonlopun!

Tässä postauksessa kerron miten meidän tiimillämme meni mestaruuskilpailuissa. Mukana oli peräti yksitoista kania, joista kaksi lähti uusiin koteihin ja loput yhdeksän osallistuivat kilpailuihin. 

Koska olemme hyvin vähän päässeet käymään kilpailuissa, päivän suoritukset jännittivät. Aloitetaan siispä tästä jännimmästä osuudesta, eli SM luokista. Väliluokkien suorituksista sitten alempana.
Eliitti suoralla minulta kilpaili tuttu porukka, eli Ra, Milan ja Gia. Lisäksi pääsin seuraamaan neljän kasvattini; Lokin, Mellan, Fian ja Ticon suorituksia. 

Näissä kilpailuissa Ra hyppäsi viimeisen kerran eliitti suoraa. Ra on jo pari vuotta kilpaillut vähemmän ja osallistunutkin lähinnä vain SM luokkiin. Nyt tämän vuoden jälkeen Ra siirtyy kokonaan eläkkeelle kilpailemisesta. Ran aiempia SM eliitti suoran suorituksia on 2014 kolmas sija, 2015 toinen sija ja viime vuodelta voitto. Edellisen kerran eliitti suoraa kilpailtiin juurikin viime SM kisoissa, eli takana pitkä tauko. Taitava kani kuitenkin muistaa mitä radalla tehdään.
Ensimmäiseen kierrokseen lähdettiin hieman pienellä jännityksellä. Tulokseksi saatiin 3 virhettä ja ensimmäiseltä kierrokselta toisiksi paras suoritus. Toiselle kierrokselle Ra oli todella herännyt ja hän teki lämmittelyssä upeita hyppyjä. Tämä näkyi myös radalla, josta tiputettiin viimeinen este, ohjaajan eli minun mokastani. Ran ja minun ura eliitti suoralla päättyi upeasti SM 2018 toiseen sijoitukseen!

Ran tytär Gia oli koko päivän hyvin hermostunut ja häneen vaikutti vahvasti ympärillä oleva hälinä. Virheitä siispä kertyi molemmilta kierroksilta. 
Gian tytär Milan vastaavasti meni molemmat radat todella rauhallisesti ja keskittyneesti. Hypyt jokaiselle esteelle oli korkeita, mutta pituus välillä uupui. Ensimmäiseltä kierrokselta virheitä tuli viisi ja toiselta kolme. 

Kasvattieni joukosta loistokaasti Loki hyppäsi itsensä kolmannelle sijalle ja Mella neljännelle. Onnittelut kaneille ja heidän omistajilleen!

Päivän lopussa kilpailtiin myös pituushypyn mestaruudesta. Siinä minulta hyppäsi Milan ja ohjattavana kasvattini Loki. 
Kaikki kanit luokassa hyppäsivät vauhdikkaasti, mutta lähennellessä kahtametriä kilpailussa oli mukana enää kolme kania. Ja heidän joukossa Milan ja Loki! Tämä kolmenkärki hyppäsi upeasti. Loki hyppäsi itsensä kolmannelle sijalle ja pikku Milan voitti pituushypyn 220cm loikalla. Upeat kanit!

Lavella's GT CH November "Ra"
Lavella's Lost wind "Milan"

Lavella's Star Gianfar "Gia"


Lavella's Loki "Loki"
Eliitti luokkien välissä hypättiin keskivaikea ja helppo suora. Näihin olin ilmoittanut nuoria kanejani kilpailemaan. 

Keskivaikeassa suorassa Tamara ja Togur hyppäsivät ensimmäisen kierroksen kahdella virheellä ja Frida yhdellä. Koska arvosteluluokka oli C, vain tietyllä virhemäärällä pääsi toiselle kierrokselle. Kaikki kolme pääsivät onneksi hyppäämään toista kierrosta. Tamara ja Togur hyppäsivät puhtaasti, sijoittuen ja saaden klassaukset. Frida meni todella sujuvasti, mutta harmillisesti kahdella virheellä. Odotan niin paljon, mitä näistä kolmesta kehittyy kesän aikana!

Helpossa suorassa hyppäsivät ensikertalaiset Momo ja Modig. Olen hyvin ylpeä kummankin kanin viileisiin hermoihin, sillä ympärillä oli todella paljon hälinää! Molemmat nuoret menivät näteillä hypyillä ja kolmella virheellä. Luokassa taso oli kova ja näillä tuloksilla emme päässeet toiselle kierrokselle. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sillä kumpikin näytti että taitoa esteille löytyy!

Lavella's Blood Red Romance "Tamara"


Lavella's Togur "Togur"Lavella's Time Machine "Frida"Lavella's Red Kangaroo "Momo"


Sundahls Modig "Modig"Kaiken kaikkiaan koko kilpailupäivä oli hyvin onnistunut. Järjestelyt, radat, tuomaroinnit ja sää olivat täysin kohdillaan. Ei voi kuin kiittää SKH:n toimihenkilöitä upeista kilpailuista!

1 kommenttia:

  1. Onnea Ralle ja Milanille SM-menestyksestä! :-) Oli kiva mestaruuspäivä.

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni