sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Kesämoodi

Näin se alkaa vähitellen olla tämäkin juhannus ohi. Toivottavasti juhannuksen vietto on sujunut teillä kaikilla toivotulla tavalla. Meillä juhannus sujui todella hyvin! Juhlittu ja laiskoteltu sen verran, että ehkä ihan hyvä kun uusi viikko taas koittaa. 

Kanien kanssa vietettiin tavallaan juhannusta viime viikonloppuna, kun oli hyvät säät ulkona olemiseen. Samalla valokuvasin useammasta kanista uusia kuvia, joita nyt julkaisen useammassa erässä. Tähän postaukseen pääsee mukaan Tanskasta muuttanut Modig ja nuoret pojat Cris ja Kongo. 

Modigin kotiutuminen on sujunut todella hyvin. On hassau ajatella, että hänen muutostaan on kulunut jo viisi viikkoa. Hän asettui taloksi niin nopeasti. Ensimmäiset viikot kului tosiaankin karanteenissa, jonka jälkeen asutin hänet kanilaan vievälle käytävälle. Modig viihtyy selvästi enemmän kanilan luona, kuin sisällä. Vaikka sisällä hänellä oli paljon enemmän omaa tilaa, vie ulkoilu mahdollisuudet ja muiden kanien läsnäolo voiton. 
Tämän kotiutumisen aikana Modig on harrastanut ulkoilua lähinnä ulkotarhassa ja valjaissa. Viime viikonloppuna otimme kuitenkin ensimmäinen vapaanaolo tuokion. Lähtökohtaisesti se meni ihan ok hyvin. Persoonana Modig on todella uteias, rohkea ja menevä. Hieman hänessä on lupanaaraan vikaa, eli toisinaan korvat puuttuvat ja luoksetulo ei ole niin luontevaa. Edistystä tapahtui kuitenkin jo ensimmäisellä ulkoilu kerralla! Jossain kohtaa hän aloi ymmärtää mikä on se ääni kun on hyvä pysähtyä ja kääntyä takaisin. Sitä ennen remuttiin kyllä aika tehokkaasti joka puska ja pöheikkö, löydettiin siinä samalla se tämän kesän ensimmäinen punkki!

Sundahls Modig "Modig"

Lynan poikasista kanilalla kasvaa Cris ja Kongo. Nämä pojut tulivat juhannuksena kolmen kuukauden ikään. He kasvavat todella kovaa vauhtia! Olemme hyvin pienesti harjoitelleet jo valjaissa liikkumista, joka on sujunut ensimmäisesti kerrasta lähtien varsin hyvin. Viime viikonloppuna saivat Cris ja Kongo olla myös ensimmäistä keraan vapaana minun kanssani. Tosin, kyllä he ovat aiemminkin juosseet pihallamme vapaana. Useasti kuvatessani uusimpia kasvukuvia, saivat muut poikaset juosta siinä kuvaspaikan ympäristössä. Keskittymiseni kuitenkin oli aina kuvattavassa kaniassa, eli perjaatteessa en niin tiiviisti keskittynyt näihin vapaana juokseniin. Nyt kuitenkin päästin toteuttamaan ihan kunnolla ulkoilut, jossa sain seurata vähän enemmän ikää saaneita Crissiä ja Kongoa. Kesän aikana mun pitäisi päättää kumpi pojista jää kanilalle kasvatukseen ja kisattavaksi. Nyt päätös tuntuu tietysti hyvin vaikealta, sillä kumpikin pojista pisti ulkona parastaan. Kummassakin kanissa on todella vahvasti esillä ihmisläheisyys, rohkea ja utelias luonne. Energisyyden lisäksi he ovat myös todella ystävällisiä ja perus käsittelyt sujuu moitteitta. Lähde tästä sitten tekemään jotain päätöksiä... Ehkä edessä häämöttävä murrosikä tuo vastauksen, kumpi jää ja kumpi muuttaa?

Lavella's Bring On the Thunder "Kongo"
Lavella's The Last Light "Cris"

4 kommenttia:

 1. Ihania pupuja! Voi käydä kattoon mun blogin joka on karvatassunelamaa.blogspot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja käyn vierailemassa blogissasi :)

   Poista
 2. Aijotko sitten myydä tai antaa sijoitukseen crishin tai kongon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toisen heistä tulen myymään. Jos kiinnostusta löytyy, voi laittaa sähköpostia minulle. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni