sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kolmet viimeisimmät estekilpailut!

Takana kolmet estekilpailut, joista tänne ei ole vielä pääsyt kertomaan.
Pari viikkoa sitten tuli käytyä Helsingin estekilpailuissa, kaneja hyppi minulta ja siskolta keskivaikessa ja vaikeassa suorassa.
Keskivaikeassa Merle meni nätin yhden virheen radan, saaden kolmannen klassauksen keskivaikealta suoralta. Kurlaaja hyppi myös nätisti yhden virheen radan. Fif meni radan laiskemmin neljällä virheellä, mutta ei sitä aina tarvitse jaksaa hyppiä täysillä ratoja.
Vaikeassa suorassa minulta oli hyppimässä Gia, se myös oli todella omituisella tuulella ja se näkyi myös virheissä, joita ei Gialle yleensä montaa tule. Sisko hypytteli puolestaan Fia, joka meni upean 13sekunnin puhtaan radan!
Lavella's Star Gianfar "Gia", Lavella's Infinity "Kurlaaja" & Porfyr "Merle"

Viime viikonloppuna tuli vierailtua Hämeenlinnan seudulla.
Sillä keskivaikeassa mutkassa minulta hyppi Fif ja Kurlaaja ensimmäistä kertaa, molemmat menivät todella nätisti radan! Fif selkeästi stressasi meluisempaa ympäristöä, mutta hienosti se kuitenkin hyppäsi 4 virheellä, josta osa hyvin huolimattomia. Kurlaaja hyppi ensimmäisen kerran kv mutkalla, se meni jo ensimmäisellä kierroksella todella nätisti, vaikka virheitä kertyi. Toisella kierroksella se hyppi todella hienosti, kuitenkin kaksi virhettä sille jälleen kertyi ja niistä toinen esteestä jonka se ensimmäisellä kierroksella jo pääsi, toinen pidemmästä esteestä, jonka ensimmäinen puomi harmillisesti tippui. Suoritus oli kuitenkin minusta upea, eikä nuo kaksi hupsua virhettä haitta, sillä tiedän Kurlaajan hyppivän ja liikkuvan radalla todella kevyesti ja upeasti.
Molemmissa vaikeissa minulta hyppi Gia. Vaikea mutka oli vasta Gian toinen.. jep hyvin vähän niitä on siispä pidetty. Vaikean tasoista Gia hyppi tuttuun tapaan hyvällä vauhdilla ja hienoin hypyin. Toisella kierroksella virheitä kertyi vain yksi, mutta toinen virhe saatiin ikävästi korjauksista(joita tehtiin kolme, juurikin tuolle esteelle mistä sai sen yhden virheensä). Vaikeassa suorassa jännitettiin viimeistä klassausta eliittiin ja sieltähän se tuli! Tyttö hyppi jo ensimmäisellä kierroksella 13 sekunnilla vaikean tasoisen radan läpi, tiputtaen ainoastaan yhden esteen. Toinen kierros jätettiin jo alussa kesken, kun ensimmäiseltä tyttönen sai jo hyvän tuloksen.
Gia kilpaili 5.4 ensimmäisen kerran helpossa suorassa tänä vuonna, tämän jälkeen se on huiman 5 kuukauden aikana läpäissyt helpon, keskivaikean ja vaikean suoran. Näin ollen Gia on ensimmäinen kani Suomessa joka on päässyt vuodessa ja vielä hurjempaa alle puolessa vuodessa eliittiin. Tämän kaiken lisäksi Gia ei ole vielä edes vuoden ikäinen. Vuosi on ollut todella otollinen luokkien puolesta, alku vuodesta järjestetty paljon helppoa ja keskivaikeaa, loppu vuotta kohden vaikeaa ja eliittiä. Gia tulee kuitenkin jäämään Ran tapaan lokakuun alussa mamma lomalle, astutuksen tiimoilta.
Lavella's Star Gianfar "Gia", Lavella's Infinity "Kurlaaja" & VH-13 Lavella's November "Ra"

Eilen lähdettiin pienellä porukalla Turkuun, jonne saavuttiin osan esteiden kanssa jo klo 8 aikoihin. Oli ihanaa valmistella rauhassa kilpailupaikkaa ja esteitä paikoilleen. Kilpailut saatiin myös hyvin ajallaan aloitettua, mutta myös aika rajaan mennessä oltiin valmiita.
Päivän ensimmäinen luokka oli eliitti suora, jossa mukana oli Ra ja Ada. Ensimmäinen kierros oli hyvää tuunailua, mm. Ra meni yhdeksällä virheellä. Tuttuun tapaan kuitenkin toinen kierros mentiin paremmin. Molemmat tytöt menivät kahdella virheellä, molemmilla myös ensimmäinen virhe hassusti pystystä ja toinen sitten haastavemmasta esteestä.
Tämän jälkeen Gia hyppi vaikeassa mutkassa, molemmat kierrokset se meni todella mukavasti, mutta sisällä hyppiminen kuitenkin toi omaa haastetta, näin se meni kolmen virheen radan, suoritus oli kuitenkin tasoon nähden paras.
Keskivaikessa mutkassa rata oli sisäkisoihin nähden parempi ja siinä hyvät kanit pärjäsivät, mutta vasta toisella kierroksella. Kurlaaja hyppi ensimmäiset sisäkisansa, hieman jännitti miten reagoi sisällä hyppimiseen. Tuloksena kuitenkin puhdas rata, nopealla ajalla ja parhaalla tuloksella. Tämä tyttö tullaan siispä varmasti näkemään myös Helsingin messuilla!
Lopuksi hypättiin korkeutta, kaikkia hieman jänskätti miten kanit menevät sisällä, sillä kukaan kilpailun kaneista ei ole koskaan sisällä hyppinyt kyseistä luokkaa. Kanit tyrmäsivät todella hyvin ennakkoluulomme, kaikki menivät nätisti, vaikka sisällä oli hälinää ja lämpöäkin vielä.
Minulta hyppi Ada ja Ra. Adaan pistin kaikki odotukseni, se kuitenkin on aiemmin hypännyt mukavasti korkeutta, sisällä se myös keskittyy paremmin. Molemmat tytöt aloittivat 55cm, Adalla tuntui olevan hieman maha tiellä ja näin se tippui 65cm jälkeen. Ra ensimmäisten hyppyjen aikana näytti, että hän tykkää. Tämä tietysti ihmetytti, ulkona kuitenkin menty korkeutta tänä vuonna ja siinä ennätykset eivät ole olleet mitään ihmeempiä. Nyt se pörhälsi korkeudet toisensa perään jalat ilmassa vain viuhtoen. Upeasti tyttö pääsi myös hyppäämään 80cm ja sivuttamaan Suomen ennätystä! Uutta ennätystä pääsimme myös kokeilemaan, jokainen yritys oli älyttömän lähellä ja alempana olevasta videosta sen voi myös jälkikäteen todeta. Tuo 80cm sisäkisoissa on minusta todella upeaa, todella mahtavaa. Nyt minulta on päässyt kolme kasvattikania sivuttamaan Suomen ennätystä ja kokeilemaan uutta ennätystä. Vielä kuitenkaan ei ole tärpännyt, mutta toivotaan, että saadaan uusi Suomen ennätys, nyt Suomesta löytyy kuitenkin useampi kani, jolla tällaiseen on hyviä mahdollisuuksia!Lavella's Infinity "Kurlaaja" & VH-13 Lavella's November "Ra"

Näin loppuun vielä hieman "kanila"- uutisia.
10.9 Lahteen sijoituskotiin syntyi 6 suloista valkokorvaa! Efylla taas ei mennyt näin hyvin ja sen yksi ainokainen syntyi kuolleena/kuoli heti synnytyksen jälkeen. Yhdistelmä tullaan kuitenkin vielä uusimaan.
Tiedossa on vielä estekilpailuita mm. kahdet ns. "kotikisat" eli molemmat koti paikkakunnalla ja toimin molemmissa järjestäjänä. Sen lisäksi olisi yhdet Helsingin kisat, joista en vielä tiedä, suuntaisiko niihin.
Perusarki on hyvin kiireistä koulutöiden ohella, sen lisäksi myös kanila on hyvin täyteen ahdettu, mutta helpotusta tilanteeseen pitäisi nyt vuoden vaihteeseen mennessä tulla.
Mahtuu minulla myös tähän postaukseen yksi suurempi suru-uutinen. Nimittäin ystäväni, jonka kanssa työskentelen lähes joka viikko, joka päivä, teki samat temput kuin edeltäjänsäkin. Canon eos 60d on siispä tällä hetkellä korjaushinta-arvioinnissa Turussa, hajonneen sulkimen vuoksi. Voi olla, että huonommalla tuurilla, emme tältä kaverilta saa enää materiaalia. Myöhemmin selviää myös, kuinka paljon kyseisellä rungolla tuli kuvia lauottua. Sen verran tykkäsin kyseisestä kaverista, että valmis olen tarvittaessa ostamaan saman uutena.
Nyt kuitenkin kameratonta elämää, ellei ystäväni Hanna lainaile minulle 60d pikkuveljeä, eli 600d.
Kuvat: Caro, Karolina, Siru ja Katriona

7 kommenttia:

 1. Toi Kurlaaja hyppi kyllä mahtavasti sisäkisoiksi! Me päästään Mellin kanssa vasta viikonloppuna helsingin kisoissa kokeilemaan kv suoraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin myös itse hyvin yllättynyt(positiivisesti), koska ei ollut minkäänlaista tietoa, mitä Kur meinaa sisällä hyppimisestä. Toivottavasti pääsen näkemään Mellin radan Helsinkiin, jos vain vauhtia ja kroppaa käyttää, menee varmasti hyvin. :)

   Poista
 2. Kommentoin varmaan ekaa kertaa tänne sun blogiin, mutta oon seuraillut blogiasi jo pidemmän aikaa.
  Hyvin meni kaikilla kaneilla! Missä luokassa nuo sun kanit kilpailee? Varmaan vaikeessa tai eliitissä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että uskaltauduit kommentoimaan tänne! Mulla on niin monta kania, että vähän joka luokassa on porukkaa. Kanilan kotisivuilla joka kanin omissa tiedoissa lukee paremmin missä luokassa kukin hyppii. :)
   http://lavellas.weebly.com/

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! :)

   Poista
 3. Hienosti hyppivät, varsinkin toi Ran hyppy on upee! :o
  Mekin päästään Pippin kanssa vasta viikonloppuna helsingissä testaamaan ekaa kertaa kv suoraa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hypyt olivat kyllä upeita! Isompi yleisö näyttää villitsevän Ra:ta.. :D
   Oij hienoa, toivottavasti senkin ensimmäisen keskivaikean pääsen näkemään! :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni