lauantai 27. syyskuuta 2014

Huimat syysloikat!

Todella rankka viikko takana ja tiedä mitä vielä edessä. Paljon oli suunnitelmia varsinkin loppu viikolle, mutta suunnitelmat saivat hyvinkin pitkälle siirtyä toiseen ajankohtaan. Lähellä oli, että multa olisi jäänyt nämä toiset kotikisat väliin. Viikon ollessa puolessa välissä jouduin sairaalahoitoon ja siellä sitten tuli kökittyä kuin mikäkin juures. Onneksi perjantai iltapäivään mennessä pääsin kotiin, mutta olo oli kyllä hyvinkin voipunut, ettei siinä muuta oikein jaksanut kuin pakolliset hommat hoitaa.
Tänään aamulla tuli kaikesta huolimatta mentyä kotikisoihin, kun sentään vastuuhenkilökin olin näille kisoille. Ensimmäisen luokan, eli eliitti suoran rata saatiin hyvissä ajoin valmiiksi ja luokkakin saatiin ajallaan aloitettua. Toipilaana hieman oli tuskanhikeä matkassa kaneja hypyttäessä ja se varmasti vaikutti myös tuloksiin sillä skarppinahan noita hypyttäessä pitää olla. Mei meni enemmän tuunaillen, mutta yritystä sillä oli matkassa mukana. Ada meni todella nätisti, eikä pahemmin kaahaillut! Gia meni ensikertalaiseksi hyvin nätisti, innolla odotan mm. ensivuotta kun sen kanssa pääsee paremmin kisailemaan eliittejä! Ra meni omasta porukasta parhaiten kahdella virheellä, jotka nekin hyvin huolimattomia.
Vaikeassa suorassa hyppi minulta vain Merle, joka sekin ensikertaa kyseisessä luokassa. Hieman pojalla oli vaikeuksi käpälöidensä kanssa, joilla se viuhtoikin suurimman osan virheistään. Liikkuminen kuitenkin oli radalla jälleen mukavan sujuvaa. Myös on ollut todella positiivista huomata, että Merlen käsiteltävyydessä on tapahtunut suurta kehitystä! Sillä alkuunhan se potki todella paljon takajaloillan minua ja jännitti mm. syliinottoa. 
Viimeisenä luokkana hypittiin korkeutta, siinä Gia oli enikertaa ja meni nätisti 60cm saakka. Mei ei paljoa jaksanut panostaa hyppyihinsä ja tippuikin jo alussa. Ada meni upeasti aina 70cm saakka ja sitten Ra... Turun messuilla tositesti sille tapahtui jotain, sillä se tajusi vihdoin korkeushypyn idean. Koko vuonna ollaan juuri ja juuri menty sitä 65cm-70cm ja siihen yleinsä homma tyssännyt. Oppimista on aivan ihana seurata, kohdistui se sitten ihmiseen tai vaikka kaniin. 
Koska Turun messuilla Ra hyppäsi 80cm, päätin ottaa riskin ja aloittaa 65cm hyppäämisen. Tämä kannatti, sillä aloituksen jälkeen kaikki korkeudet tyttö hyppäsi jo ensimmäisellä yrityksellä puhtaasti! Tämä säästi todella paljon Ran voimia, lisäksi kaneille vilpoisa ilma auttoi asiassa. Kun Ra meni 80cm ensimmäisellä yrityksellä olin jo aivan tohkeissani, sillä seuraavana lähettiin yrittämään 85cm ja uutta Suomen ennätystä. Ensimmäinen yritys oli lähellä, toisella yrityksellä Ra hyppäsi uuden Suomen ennätyksen! Sen jälkeen lähti yritys 90cm, jossa muutama hyppy oli hyvin lähellä. Jos Ra jaksaa vielä mamma lomansa jälkeen hyppiä yhtä tarmokkaasti, tuossa on totisesti uusia tavoitteita ensivuodelle!

Lavella's Star Gianfar "Gia"

Mountain Magic "Ada"
Voodoo Queen "Mei"

Porfyr "Merle"
VH-13 Lavella's November "Ra"Ps. Oli jälleen mukava kisapäivä ja ihana ilmapiiri, harmittaa totisesti, ettei itse vain ollut parhaimamssa mahdollisessa kunnossa.
Lisäksi perjantaina Cassandra (Merlen ja Anna-Lenan kasvattaja) toi luokseni kaksi valloittavaa pikku pupupoikaa, joista toinen tulee jäämään kotiin. Vielä on hieman selvityksen alla, kumpi pojista jää, sillä molemmat vaikuttavat todella mukavilta! Myös kameran pitäisi ensiviikon aikana valmistua korjauksesta, sitten jos kaikki tosiaan menee suunnitellusti lauantaina suuntaan Lahteen katsomaan Pingun valkokorva lapsosia.
Sähköpostia laittaneet, koitan huomenna saada vastattua kaikille, vim. alkuviikosta! :)

7 kommenttia:

 1. Paljon onnea uudesta Suomen ennätyksestä!! :) Tässähän on viikon (?) sisällä pistetty molemmat ennätykset uusiksi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kyllä vain! Ennätykset oltaisiin varmasti saatu rikottua jo aikoja sitten, jos vain pituutta ja korkeutta järjestettäisiin yhtä paljon kuin muitakin luokkia = kanit osaisivat hyppiä kys. luokkia myös paremmin. Näinhän siis muissa Pohjoismaissa onkin. :)

   Poista
 2. Kiitos kivoista kisoista ja kolmannen kerran vielä hurjasti onnea! :D uuu uus asukas...pianpian kuvia hänestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Laitan kuvia kotiin jäävästä, kun vain saan päätettyä kumpi se on ja kun kamera myöskin kotiutuu. :)

   Poista
 3. Vau! Todella hienosti meni teillä! Onnea Suomen ennätyksestä! (: Ensi vuoden yksi tavoite on varmaankin sitten 90 cm? (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Niin se on aivan Ra:sta kiinni jaksaako vielä hyppiä samaan tapaan poikasten jälkeen. :)

   Poista
 4. Onkohan mun selaimessa jotain vikaa, kun koko sun blogi viettää vasemmalle niin, ettei kuvat ja tekstit näy kokonaisena .___. Niin, mutta onnea suomenennätyksestä ^__^

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni