sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Pientä pintaremonttia!

Nyt voi iloita, tänään päättyi kanilan suuri kevät siivo, joka taisi kestää lähes kolme viikkoa! Viime viikonloppuna päätin, että nyt on reippailtava tämä urakka loppuun. Kuluneella viikolla olenkin pessyt ja maalaillut loppuja kanien koppeja. Jos illalla on jäänyt vielä aikaa, niin tehnyt pieniä siistimisiä. Eilen viimeinen koppi sai sen viimeisen maalikerroksen pintaansa. Tänään kanit viettivät pisintä ulkoilupäivää ja olivatkin pihalla koko päivän. Sillä väliin imuroin, pesin ja puunasin kanilassa. Lopputuloksena raikas ja putipuhdas kanila!

Vaikka kanilassa toteutetaan kolme-neljä kertaa vuodessa isompi siivo, tulee paikkoja siistittyä jatkuvati, ihan viikoittain. Parhaita on kuitenkin nämä isommat siivoukset, sillä silloin motivoituu paremmin maalaamaan ja kunnostamaan paikkoja. Kanila on koko ajan elävä ympäristö ja se vaatii todella suurta kunnossa pitoa. 

Kaiken tämän urakan ohessa entisöin äitini kanssa yhden vanhan puukopin. Olen kyseistä koppia katsonut koko kevään ja hauskasti juuri äitienpäivänä lähdimme sitä yhteisenä projektina toteuttamaan. Kopista tuli kaunis ja todella sopiva Zaidalle ja sen lapsille. Tällä hetkellä he asuvat kopin yläkerrassa, mutta poikasten varttuessa heistä puolet saa muuttaa ala asuntoon.

Aloitin tänään kuvaamaan kanila videota, eli jos nyt kaikki menee suunnitellusti saan vihdoin toteutettua kanilan esittely videon. Olen viivyttänyt videon tekoa ihan siitä syystä, että haluan toteuttaa videon ajan kanssa ja sellaisena hetkenä kun kanila on suht valmiissa kunnossa. Zaidan ja sen poikasten uusi asumus!

Zaidan asumus ulkoapäin ja sen hyvin huomaamaton kyyläilyikkuna.

Donfero siistin valkeassa kopissaan.

Laadunvalvojat tulivat tarkastamaan kanilan, jos nyt kuitenkin olisi joku hyönteinen sinne jäänyt...

Lennar maistelemassa omenapuun oksia.

Lavella's Rising Moon "Kuuta"Vaikka olen touhunnut kanilan kevät siivouksen parissa, ei perus askareet ole jääneet mihinkään. Kanit ovat saaneet nauttia ihan hetkessä tulleesta vihreydestä ja ulkoilla runsaasti. 
Poikasista kuvasin jälleen yksi ilta uudet kasvukuvat. Tamin poikasia oli jälleen ihana kuvata, jotenkin todella helppoa. Jälleen jokainen poikanen osoitti hyvää kuuliaisuutta, eivätkä edes harkinneet omille teilleen lähtemistä. Tämän poikueen ainoaa urosta käytiin katsomassa torstaina ja hänelle voi olla mahdollinen koti tiedossa. Naaraiden kohdalla on myös hyvä tilanne kotien suhteen, mutta muutoksia voi tulla. Perjaatteessa kyselyitä voi vielä laittaa, varsinkin jos juuri estehyppyä varten etsii kaveria.

Tamin poikasten kuvien jälkeen on vielä kuvia kolme viikkoisita Zaidan lapsista, jotka ovat kyllä veikeitä! Noin suuri poikue oli kyllä yllätys. Minulle olisi oikein hyvin riittänyt muutama poikanen joista katsoa sopivimmat kotiin. Noh, nyt ainakin olisi tarjoalla kiinnostuneille hieman erikoisemman näköisiä belgianjänöjä.

Tamin poikaset


Lavella's Time Travel, uros

Lavella's Timeline, naaras

Lavella's Time Machine, naaras

Lavella's Time Is Now, naarasZaidan poikaset luonnonpunainen, uros
 luonnonpunainen, naaras
 luonnonpunainen, naaras
 luonnonpunainen, naaras
 luonnonpunainen viittakuvio, uros
 luonnonpunainen viittakuvio, naaras
 luonnonpunainen viittakuvio, naaras
 luonnonpunainen viittakuvio, uros

13 kommenttia:

 1. Zaidan poikasista tuo eka viittakuvioinen naaras <3__<3 ... Apua miten kaunis. On nuo kyllä kaikki jänölapset niin hirmu nättejä ettei tosikaan.

  VastaaPoista
 2. Kivasti kirjoitettu postaus taas, ja en kestä kuinka hienoja kuvia! ♡_♡ Ja hienot nimet oot Tamin poikasille keksinyt.

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikas kanila! Tykkään kyllä!

  Ihania kaikki poikaset ja haha noi kanat on kyllä mainioita. Ja toi sun teksti siihen kuvaan :D

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka upea tuli kanilasta, kyllä nyt kelpaa jänöjen loikoilla puunatuissa kopeissa :D
  Aivan ihanat kuvat taas, ja jälleen Time Travel näyttää niin suloiselta siskojen kera <3

  VastaaPoista
 5. Miten hieno kanila! Innolla odotan sitä kanilan esittely -videota. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja pitää nyt kyllä vihdoin saada esittely video tehtyä, kun kerrankin aikaa!

   Poista
 6. Niin mäkin oottelen sitä videota!

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni