torstai 29. heinäkuuta 2021

Uutta ilmettä kanilaan!

Joka kesä kanilassa tulee tehtyä kunnossapitoa, välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän. Toisinaan kanilaan rakentuu täysin uusia asumuksia, joskus laitetaan uutta maalia pintaan ja remontoidaan. Tänä vuonna koko heinäkuu hujahti kanilan koppien kunnostuksen merkeissä. Tasaisin väliajoin on kanien asumuksiin laitettava uutta maalipintaa ja tehtävä korjailuita, jotta kopit pysyvät käyttökelpoisina. Itselleni merkkaa myös paljon se, että kanila on yleisilmeeltään siisti ja viihtyisä. Tuo on kuitenkin sellainen paikka jossa tulee vietettyä hyvin paljon aikaa.

Nuorempana aina pikkusiskoni kanssa kunnostettiin kanilaa, aina oli jokin uusi idea työn alla. Nykyisin kanila on täysin omalla vastuullani. Aina vapailla kanilassa tulee touhuiltua paljonkin, mutta kyllä siinä on ihan eri fiilis kun mukana on myös joku toinen. Tänä kesänä luonani oli työharjoittelija, tustumassa kanien hoitoon ja kasvatukseen. Aanasta oli suuri apu kanien hoidossa ja ennen kaikkea kanilan kunnostuksessa. Kahdestaan saatiin vaikka mitä aikaan! Uusi ilme syntyi kanilaan vähän kerrallaan, joka päivä jotakin -tyylillä. Kuvailimme projektista videota ja koostin siitä kolmen minuutin videon. Hassua miten kaiken saa tiivistettyä noin pieneen pakettiin.

Alla oleva video toimii myös jatkona aiemmin julkaistuun yhteistyöhön Tierran Lemmikkipuodin kanssa. Aiemmassa videossa esittelin kaneille saatuja tavaroita ja tällä videolla ne pääsevät käyttöön.
Suuri kiitos vielä Aanalle ja Tierran Lemmikkipuodille!Juuri siivottu kanila ovelta katsottuna

Modigin koppi uudelleen maalattuna ja juuri siivottuna.


Milanin, Tatin ja Sentin kolmikerroksisen kopin alin kerros.


Uusia tarvikkeita kaneille Tierran LemmikkipuodistaSugotin ja kumppanien aitaus koki myös ison muodonmuutoksen.

Ovet saivat vihreää väriä


Mitäköhän ensi vuonna? Ainakin suoraan edessä olevan kopin pinnoitus ja kenties katon kunnostus.

4 kommenttia:

 1. Kyllä on kaneilla puhtaat ja tilavat oltavat!

  VastaaPoista
 2. Hient tilat kyllä on. Miknä kokoisia nuo häkit ovat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kanilasta löytyy erilaisia asumuksia, on muutama aitaus/karsina mallisia ja sitten kaksi-kolme kerroksisia koppeja. Kaikilla kaneilla on omat ulkotarhat joissa ovat päivisin, varsinkin näin kesällä. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni