perjantai 6. elokuuta 2021

Pienet jänikset ja lupat

Pienet hupspoikaset ovat jo kuukauden ikäisiä! Tänään pääsivät Fridan poikaset ensimmäisen kerran ulkotarhaan. Lähipäivinä viritän paikoilleen myös toisen poikastarhan Marilin poikasille. Heille tekee hyvää kun oppivat jo pienestä ulkoiluun, erilaisiin ympäristöihin, hajuihin ja ääniin. Uudet kasvukuvatkin tuli heistä otettua ja eikö vain, että heistä huomaa kyllä hyvin kumpien taustalla on luppaa ja kumpien taas jänistä. Estekanitaustan kautta poikaset ovat luonnostaan kovin reippaita ja varmoja, mutta lupan rohkea luonne on hieman erilainen kuin jäniksen rohkeus. Nämä ovat hauskoja huomioita, kun poikasten kasvua seuraa.

Muksut ovat nyt siinä iässä, että heihin voi vähitellen tulla tutustumaan. Tällä hetkellä naaraista on tullut kuusi kyselyä, eli voisin sanoa aika varmaksi että molemmilla naarailla on kodit tiedossa. Urosten kohdalla tilanne onkin metka, heistä ei ole tullut yhden ainokaista kyselyä! Ei ole tainnut olla koskaan tällaista tilannetta, ettei olisi ainuttakaan kyselyä tullut. Tietysti ihan ymmärrettävää tilanteeseen nähden. Korona aikaan monia eläimiä, myös kaneja, on hupipennutettu ja ylitarjontaa on sen myötä hurjasti. Uusia kaninomistajia on ollut paljon liikenteessä, eli kaneja on selvästi hankittu suuren tarjonnan keskeltä. Ensikaniksi uros on yleinsä paras valinta, kastroinnin jälkeen niille etsitään monesti naaras kaveriksi. Käy järkeen että uroksia on ostettu koronan alussa ja nyt näille etsitään naaraita kavereiksi. Alku kesästä luokseni palautunut kastroitu ja rokotettu uroskani Aslak ei ole hänkään päässyt uuteen kotiin, vaikka normaalisti valmiiksi kastroidut ja rokotettu kani on yksi halutuimpia. 

Uskon kuitenkin että jokainen kani aina lopulta oman kotinsa löytää. Rauhassa ja ajan kanssa on vain edettävä. Nämäkin poikaset tulen normaalisti valmistelemaan maailmalle, rokottamaan ja terveystarkastamaan. Samalla huhuillessa heille koteja.

Alla uusimmat kasvukuvat ja niiden yhteydessä heidän viralliset nimet. Marilin poikasilla upside down tyyppinen teema ja Fridan poikaset saivat nimensä kirjamaailmasta. Osa poikasista on saanut myös lempinimiä ja laiton ne myös esille.

Marilin poikaset

Lavellas Upside Down, naaras

Lavellas Higgledy-Piggledy "Leo", uros

Lavellas Helter-Skelter "Dome", uros

Lavellas Pell-Mell "Ron", uros


Fridan poikaset

Lavellas The Olympian Affair, naaras

Lavellas Smoke In The Sun "Smouki", uros

Lavellas A Wish Upon The Stars "Dengo", uros

Lavellas Quantum Temple "Sakke", uros


1 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia oot saanut nopeista kavereista!🤍

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni