lauantai 18. joulukuuta 2021

Kanien Grand Gala 2021

Viime viikonloppuna hyppäsin aamulla belgianjänisteni kanssa ystäväni Janitan kyytiin, suuntasimme Paippisiin kaninäyttelyihin. Edellisestä näyttely kerrasta olikin ehtinyt jo vierähtää tovi!

Vaikka nykyisin tulee käytyä paljon aktiivisemmin estekilpailuissa, on mielestäni aina silloin tällöin kiva käydä myös näyttelypuolella pyörähtämässä. Kanien kanssa harrastamisen aikanaan aloitin näyttelypuolelta, joissa tulikin käytyä hyvin aktiivisesti silloin yli kymmenen vuotta sitten.
Näyttelyissä viehättää erilaisten kanirotujen näkeminen ja niistä lisää oppiminen. Samalla tietysti on mukava kuvata kaneja ja kerryttää kuvapankkia erilaisista roduista. Tässäkin näyttelyssä tuli otettua paljon kuvia, toinen toistaan komeammista kanimalleista!

Omia jäniksiä paikalla oli kolme, kaikki musta tan värisiä. Luonnonpunaista Jaqua en näyttelyyn tällä kertaa ottanut, sillä hänellä oli karvan vaihto vielä kesken. Sijoituskodissa syntynyt kasvattini Meera pääsi ensimmäistä kertaa tuomarin arvosteltavaksi. Paljon kehuja tuli rakenteesta, joka myös tuomarin silmään oli sellainen mikä sen tulisikin olla. Olen täysin samaa mieltä, Meera on juuri sellainen jänis rakenteelta mitä mielestäni pitäisi enemmän nähdä näyttelyissä ja kasvatuksessa. Harmikseen Meeralla oli karvan vaihto täydellinen kesken ja tästä syystä myös väritys oli kirjava. Turkin laadusta ja väristä rokotettiin runsaasti pisteitä. Pisteitä Meera sai yhteensä 92. 
Meeran emän isä Hector oli myös näyttelyssä. Yleensä hän on pärjännyt erittäin hyvin näyttelyissä, mutta tällä kertaa hän ei ollut tuomarin makuun. Alkaahan hänessä näkyä iän mukana tuleva muhkeus, mutta siitä huolimatta väri, turkki ja rakenne hänellä ovat erittäin hyvät. Hectorille pisteitä tuli 93,5 ja kommentti "muhkea".
Belgianjäniksistäni nuorimmaisin Damina oli ensimmäistä kertaa myös näyttelyssä. Hän sai kehuja hyvästä turkinlaadusta ja kuvista näkeekin että karva oli erittäin kiiltävä ja tasainen. Damina oli B luokassa, sillä hän on vielä kovin nuori ja kasvavassa iässä. Pisteitä kuitenkin kertyi hienosti 94 ja kunniamaininta!

Oli mukava saada jäniksitä arvostelut ja hieman eri tuomarien mielipiteet. Hieman tuossa jo ystävien kanssa suunniteltiin pitäisikö lähteä tammikuun lopussa järjestettävään LU-näyttelyyn. Siiheksi taitaa myös Jaqun karvan vaihto olla ohi ja Damina kasvanut jälleen hieman lisää.

Nämä Janitan saksanjättischeckit ovat kyllä komeita!


Suurihopea on myös hurjan komea rotu

luonnonharmaa wiener & madagaskar satiini
Meera poseerasi upeasti ensikertalaiseksi!


Hector oli tuomarin makuun kovin muhkea
Lavellas Kayoa eli Damina
Komea örestad, joka voitti näyttelyn & oranssi pienirex

Isabella viittakuvio & luonnonharmaa kääpiölupat
Tuomari ja sininen kääpiöluppa kovin keskittyneinä

Karvaiset kasmirlupat

Kolmivärinen kääpiöscheck

Yksi omista lemppareista, valkoinen punasilmäinen hermeliini

Luonnonharmaat hermeliinit
Omaan silmään upea ruskeasoopeli värinen kääpiöjänis!


valkoinen ps & ruskea otter kääpiöjänikset
Sinisoopeli kääpiöjänis

"Susu" komeas saksanjättischeck voitti koko näyttelyn!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni