torstai 10. maaliskuuta 2022

Sugot ja tyttäret

Nuorena Sugot asui pitkää hänen siskonsa Togurin kanssa. Hyvin jänismäisinä kaneina heille kuitenkin alkoi tulla kasvun mukana kärhämää. Päädyin lopulta asuttamaan heidät erilleen. Tänä keväänä tulee kolme vuotta siitä kun Sugot sai ensimmäisen poikueensa, jonka hän kasvatti hyvin mallikkaasti. Poikueesta jäi kotiin kasvamaan siskokset Kesä ja Rena. Kenties Sugotin siskolta opittuna alkoi Sugot jossain vaiheessa pomottamaan tyttäriään, mutta tämä oli onneksi vain pienissä jaksoissa tapahtuvaa ärhentelyä. En heitä lähtenyt erottamaan, vaikka kanien välit eivät aina olleet ne kaikista parhaimmat. Ratkaiseva muutos kaniyhteisössä tapahtui viime keväänä kun Sugot sai toisen poikueensa; Majsen ja Popcornin. Myöhemmin kesän kynnyksellä syntyi myös Kesälle poikaset; Piki ja Poki. Lähes heti poikasten syntymän jälkeen kaikki kinastelut loppuivat, ja koen että kaniyhteisön kasvattaessa poikasia yhdessä, heidän välinsä syventyivät merkittävästi. 

Koen Sugotin olevan nykyisin erittäin hyvä ryhmän pää, vaikka nuorempana sitä hän ei ollutkaan. Sugot on kasvanut erittäin hyväksi pomoksi, joka osaa pitää järjestystä yllä, mutta myös olla rento ja leikkisä muita kaneja kohtaan. Kanilassa ei olekkaan pitkään aikaan ollut yhtä isoa porukkaa, heitä asuu viisi samassa. Haastetta yhteisössä on vielä se, että kaikki yksilöt ovat enemmän ja vähemmän belgianjänissukuisia. Belgianjänikset tunnetusti eivät ole helpoimpia kaveeraamaan toisten kanien kanssa, mutta tässä kohtaa tuo risteytyskanin osuus suvussa tuo merkittävää etua.

Alla uusimmat kuvat Sugotista, jolle on kasvanut upea harjas talven aikana. Seuraavissa kuvissa on Majse, joka on suvun puolesta lähes puhdas belgianjänis, pieni prosentti taustalla on risteytyskania. Lopussa vielä Rena ja Kesä. He tuntuvat minun mieleen olevan sellaiset ikuiset vekkuli-kujeilijat, jotka eivät koskaan kasva aikuisiksi.

Lavellas Sugot "Sugot"
Lavellas Majs "Majse"
Lavellas Follow the Queen "Rena"

Lavellas Color Lines "Kesä"
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni